La vida està plena de sorpreses i “causalitats” i ens adonem d’això quan fà uns díes  vam conèixer als nostres nous amics de Discovering Fluvià.

Discovering Fluvià, compost per en Jordi i en Jep, ens ofereix recórrer el riu Fluvià de principi a fi, guiant a la gent per racons no gaire coneguts però d’una qualitat impressionant.

Després de conèixer-los i petar la xerrada fent unes cerveses, vam decidir fer un tastet d’aquests 100 kms que es poden fer al llarg del Fluvià. Com no podíem fer tot el riu, vam decidir agafat un trosset simbòlic, més o menys representatiu, que sería el que va des del naixement fins al Salt de la Coromina. En total uns 4,5 Kmdiscovering-fluvia-viulanatura-sobreagua.

El dia escollit vam quedar al restaurant Coll de Condreu a les 8:30 del matí, on ens esperaven en Jep , en Jordi i la seva gossa Nix … Al poc, van arribar  en Jordi, un fotògraf que té un projecte fluvià molt interessant Jordi Güell amb la seva companya Rosa.

Ens van dur fins al Port de la Faja on entre vaques i pastures vam començar el nostre tastet, des d’allà pugem fins a un naixement molt humil. Tant, que no ho sembla,  però veiem un petit rajolí d’aigua contínua que a cada metre que avança va agafant força molt lleugerament.

Tot seguint el seu flux ens fa passar per les restes d’un antic molí, el Molí de la Faja (una masia molt bonica que manté la seva estructura). Seguim el riu però comença a enclotar-se i n’hi ha moments en què ens distància uns 5 metres d’alçada i quan ens adonem tornem a tenir-lo al costat. Els paisatges d’aquesta zona són meravellosos.

Seguint els mdiscovering-fluvia-viulanatura-meandroeandres, els de Discovering Fluvià,  ens fan descendir per poder entrar a un tros de la llera del riu: és un tros màgic on el riu s’hi ha soterrat però ens ha deixat un petit balma. Els rajos de sol no poden entrar per la fageda que ens envolta però ens deixen una llum verdosa de les fulles dels arbres que fa que encara sigui més espectacular.

Seguint i resseguint el riu en tan pocs quilòmetres, anem trobant racons petits i únics, trossos on caminem per sobre de l’aigua, meandres on pots veure el riu als dos costats. A poc a poc anem sortint del Torrent de la Faja, per gaudir d’una vista més oberta amb uns prats d’herba alta on acompanyem el Fluvià.

Com a final d’aquesta ruta Discovering Fluvià ens han deixat una sorpreseta: Sortim del camí, i hem de baixar per una escala empinada per poder veure com el Fluvià fa un salt de quasi 60 metres. Aquest és el salt de la Coromina i és impressionant. La veritat és que dóna una mica de “cangueli” apropar-se al límit del precipici, però val la pena les vistes que tenim des d’allí de tota la Cinglera de Falgars. Som privilegiats, sempre ho dic!!discovering-fluvia-viulanatura-escarpevistageneral

Després d’això, acabem el tastet … Ja hem arribat al cotxe. Ens acomiadem de tots. Ha sigut un plaer conèixer-los i estem segurs que estarem en contacte, són molt bona gent… Els desitgem el millor amb el vostre projecte i ben segur que ho aconsegueixen!

Nosaltres tornem a casa amb imatges al cap impossibles d’oblidar… Ha sigut una molt grata sorpresa!!!

Gràcies Discovering Fluvià!

I vosaltres ja sabeu si voleu un tastet, alguna ruta o conèixer de cap a peus el Fluvià, podeu entrar aquí que segur que us atendran encantats.