I estant asseguts al sofà de casa, sent negra nit. Il·luminats per les pantalles dels ordinadors aprofitant que el petit dorm, veiem una piulada del programa de tv3, Espai Terra, on ensenyarà el Molí d’en Murris i ens fa gràcia perquè és un dels llocs amb encant que hem destinat al nostre blog….És una xorrada però ens fa il·lusió!!! Ens quedem enganxats una mica més al programa i veiem que no és l’únic lloc que ensenyarà també ensenyaran Sant Martí del Corb.

Prenem nota i aquell mateix cap de setmana marxem sense pensar-lo a descobrir aquesta joia. Agafem cotxe, càmera, GPS i tot el necessari per poder fer feina.

 

La excursió

De camí veiem que estem de sort que el dia ens fa justícia. A la carretera de Les Preses cap Olot en aquesta direcció quan ja som quasi fora del terme de les Preses. Trobem una indicació cap a la dreta a Sant Miquel. Després és només qüestió d’anar seguint les indicacions cap a Sant Miquel: Ens faran pujar per una petita carretera estreta fins arribar a una casa de pagès on ens trobem una bifurcació senyalitzada amb fusta. Un camí porta a Sant Martí del Corb i l’altre cap a Sant Miquel, a sota d’aquestes indicacions es prega que a ser possible no se segueixi el camí amb cotxe. Efectivament, nosaltres deixem el cotxe aparcat davant d’un paller (encara que no tenim la certesa que es pugui aparcar allà), on només hi ha espai per un parell de cotxes.

 

Resum

Arribar a l’ermita són 10 minuts, on t’endinses per una fageda increíble i gegantesca que ràpidament s’obre i ens deixa veure aquest lloc amb encant. L’ermita està enclotada sota la serralada del Corb i al costat d’una font a la banda esquerra. Com es pot veure a les fotos, l’ermita d’origen romànic, té una escala i un porxo que fa que encara tingui més encant. Només ens queda gaudir d’aquest espai a la natura i de respirar la tranquil·litat de la zona. 

 

 Distancia: 0,700Km

 Màxima Altitut: 548m

 Desnivell positiu: 0m

 Desnivell negatiu: 0m

 Circular: No

 Coordenades: 42º08’25.5”N 002º29’18.4”E

 

Les experiències que aquí recollim, són plenament viscudes per Viu la Natura al terreny. La nostra informació és orientativa per qui la vulgui fer servir. Viu la Natura, no es responsabilitza del mal ús d’aquesta informació i recomana que cadascun sigui responsable i prudent a tots els terrenys naturals, ja siguin: muntanya, mar, rius, llacs, etc. I mai està de més, el documentar-se amb llibres i guies especialitzades. Nosaltres hem pogut fer aquestes rutes o activitats en èpoques de l’any concretes amb, la qual cosa, el paisatge, senyals, rètols que hi hagin han pogut canviar, ser modificats o tapats per inclemències meteorològiques i/o altres factors.